img-kerdese-van img-uzlet-bemutatoterem 0

Miért mi?

Érvek a Páko mellett
 • Több mint 30 év szakmai tapasztalata áll mögöttünk
 • Professzionális berendezéseket forgalmazunk
 • Európai árszinvonalat kínálunk
 • Webáruházunkban éjjel-nappal vásárolhatsz
 • Többféle fizetési mód közül választhatsz
 • Magyarországi garanciát és jótállást adunk
 • Díjmentes csomagküldést biztosítunk
 • Hitelügyintézésben közreműködünk
 • Gyártói szervízháttérrel rendelkezünk
 • Jelentős helyi és európai raktárkészlet biztosítja a gyors kiszolgálást
 • Gyári és magyar terméktámogatást biztosítunk
 • Webportálunkon átfogó képet nyújtunk a szakma legfontosabb híreiről
 • Fórumainkon mindenki kifejtheti véleményét
 • Mi elérhetők vagyunk, minket megtalálsz
 • Bérléssel, díjmentes hangtechnikai bemutatókkal és szaktanácsadással rendelkezésedre állunk
 • Hitelesek vagyunk, legfontosabb célunk, hogy vevőink elégedettek legyenek velünk és termékeinkkel
 • Elkötelezettek vagyunk környezetünk és a "zöld gondolkodás" iránt
A Páko több, mint 30 éves története

1989

1989-ben két lelkes fiatalember elhatározta, hogy él a történelmi pillanat kínálta lehetőséggel, és új vállalkozást alapít. Elektronikai és mechanikai tanulmányokkal a hátuk mögött, diszkózásban szerzett gyakorlattal, és innen merített ötlettől vezérelve döntöttek úgy, hogy ők is tudnak olyan fénytechnikai eszközöket gyártani, amelyek az akkori klubéletet látványossá tették. Kolozs Béla és Pálfi Attila lerakta a Páko GMK. alapjait, neveik kezdőbetűiből, még kötőjellel rajzolták egy nyáklemezre: PA-KO.


1990

A gazdasági munkaközösséget 1990. márciusban jegyezte be a cégbíróság, és megkezdődött a fények gyártása Fóton. A saját gyártású lámpák minőségben felvették a versenyt a külföldi gyártók termékeivel, árban pedig verhetetlenek voltak. Fellendült az üzlet, és felmerült a boltnyitás szükségessége.


1992

1992-ben Zuglóban meg is nyílt a Páko Disco Center névre keresztelt üzlet, amely lemezek és fénytechnikai eszközök értékesítésére specializálódott, ebből is adódott szlogenje: "Fénybirodalom az Egressy térnél". A gyártás és a kereskedelem is olyan mértékben fejlődött, hogy indokolttá vált a két ágazat szétválasztása, így Kolos Béla egy saját vállalkozásba tette át a gyártási tevekénységet, míg Pálfi Attila vezetésével a kereskedelem kezdett el saját lábra állni. Ez utóbbinak köszönhetően fél év után jött is az első külföldi kapcsolat: még szintén 1992-ben, az amerikai Gemini márka képviseletének megszerzésével a hang-, és azon belül is főleg a DJ-technikák eladása vált meghatározóvá a cég életében.


1993

A fény- és hangtechnikák mellett igény mutatkozott a látványtechnikára is, így 1993-ban már a Geni céget is kizárólagosan képviselte a Páko, és így külföldi fények, dekorációs lámpák és effektgépek is bekerültek a kínálatba. A dekorációs cikkek forgalmazása mellett egy ideig még saját fejlesztésű, Dragon márkájú stroboszkópok és intelligens lámpák is kerültek a bolt traverzeire.


1994

A kollégák száma és a választék növekedése is megindult, 1994-ben a szintén amerikai Numark márka is a Pákohoz került, amely már akkoriban is a DJ technológiák vezető fejlesztője volt.


1995

1995-re letisztult a tajvani gyártók közötti vetélkedés, és a Genit a vezető effektgépgyártó, az Antari képviseletére cserélte a cég. Ebben az évben azonban egy, a Páko életét alapjaiban megrengető, de jó értelmű változás is bekövetkezett: az addig termékeit Magyarországon több cégen keresztül forgalmazó olasz RCF teljeskörű vezérképviseletté nevezte ki a céget! Ez egy több évtizedes múltra visszatekinto, Európa egyik vezető hangszórógyártójának számító külföldi partnertől mérföldkőnek tekinthető lépés volt, hiszen így olyan professzionális és 100 V-os (public address) hangtechnikák kerültek a Páko kínálatába, amelyek kategóriájukban korábban még alig-alig voltak elérhetők hazánkban.


1996

Ez természetesen olyan forgalomélénkítő hatással volt a cég működésére, hogy 1996-ban időszerűvé vált egy új gazdasági forma, a korlátolt felelősségű társaság bejegyzése. Így a PÁ-KO GMK. Páko Kft-vé alakult át, s ettől kezdve már ezen a néven folytatja tevékenységét.


1997

1997-ben már új szelek kezdtek fújni az kommunikáció világában, és bejegyzésre került a www.pako.hu domain, és megindult az akkor még uh.tenvatam.liam @ okap emailcímen folytatott üzleti levelezés is. Ekkor került megrendezésre az I. Gemini DJ Bajnokság, amely a DMC versenyek árnyékában ugyan, de a legtöbb fiatal praktizáló és kezdő DJ számára egy reális megmérettetési lehetőséget kínált. Többek között ennek meghirdetése is az abban az évben első ízben megjelentetett Páko Info Center hasábjain történt. A '97-es év fontosságát jelzi a régi üzlet felújítása, átalakítása is, amely a kor igényeinek megfelelően történt, és külön helyiségeket kaptak az irodai funkciók is.


1998

Hangos siker volt, senki nem is lepődött meg, hogy 1998-ban jött a 2. Páko Info Center, és az újabb Gemini DJ Bajnokság, amely immár a szakma akkori vezéregyéniségeit is megmozgatta, és hihetetlenül színvonalas szakmai zsűri állt össze. A magyar piacon egyedülálló módon, a Páko már ekkor elindította csomagküldő szolgáltatását!


1999

1999-ben leválasztásra került a több képviselt márka által foglalkoztatott, és így a cég történetében egyre jelentősebb szerviz, amely a Páko Disco Center Bt. néven folytatta tevékenységét. Ettől kezdve a kis- és nagykereskedelmi tevékenységet folytató Páko Kft. gyakorlatilag igyekezett szabadulni az évtizedes, a köztudatban már csak Páko Disco Centerként használt elnevezéstől, hiszen palettája olyannyira kiszélesedett, hogy hiba lett volna csak a diszkók világára korlátozott néven működnie, miközben már konferencia- és tolmácsrendszereket, a templomtól a bevásárlóközpontig felhasználható komplett épülethangosító rendszereket, koncerttermeket, színházakat, stúdiókat, zenekarokat és turnékat is kiszolgáló kínálattal rendelkezett.


2000

Tovább fokozta ezt 2000-ben az olasz AEB gyár felkérése, amelynek elfogadása révén a dB Technologies termékpalettája is a Páko képviseletébe került.


2002

2002-re elkészült, és megnyitotta máig szélesre tárt kapuit a Páko Kft. új üzlete, amely bemutatóteremmel is kiegészült. Budapest XIV. kerületében, a régi bolt tőszomszédságában, a Nagy Lajos király útja 99/b. alatt immár a cég valamennyi részlege méltó körülmények között folytathatta tevékenységét: a raktár, a szerviz és az iroda is a cég több szintes főhadiszállásán kapott elkülönített helyet.


2003

Erre jobbkor nem is kerülhetett volna sor, mert akkor még nem sejthető módon, 2003-ban rögtön három új márka is a Pákohoz került. A Numark cég felvásárolta az Alesis-t, amely megváltoztatta hazai képviseletét, míg a Mackie és az RCF korábbi főmérnöke, George Krampera új cégének megalapítása okán bízta meg a céget a KV 2 Audio disztribúciójával. Ez a feltörekvő, professzionális Hi End hangtechnikai cég az egyik azon kevesek közül, akik felvállalják, hogy termékeikbe az olasz eighteensound fejleszti a hangsugárzókat, így a Páko Kft. egyik alapelvét jelentő őszinte üzletpolitika viszonzásaként e gyártó termékeit is megkezdte forgalmazni.


2004

2004-ben megújult a www.pako.hu weboldal, ekkor indult el a szakma talán első webáruházaként a 2009-ig élt arculatú honlap.


2006

Az új feladatokat és kihívásokat szép számmal kínáló lehetoségek évekre meghatározták a cég működését, amelyben 2006-ban egy újabb felvásárlás hozott legközelebb bővülést: a Numark a nagy múltú Akai Pro-t is a cégcsoport tagjává tette, és végül e márka képviseletére is a Pákot kérte fel.


2007

A hangtechnikai dominancia ellensúlyozására, és a kor igényeire adott válaszként 2007-ben a Páko Kft. szerződést kötött a német-svájci Laserworld disztribúciójára. Így a cég működésének leírása "professzionális DJ-, lézer-, fény- és hangtechnika" jelszóra bővült.


2008

Hasonló elven került 2008-ban a Chauvet márka is céghez, az amerikai gyártó az egyik legjelentősebb LED-világítás fejlesztő, amelynek környezettudatos, zöld gondolkodásával könnyű volt azonosulni. Ebben az évben tért vissza, méghozzá már GCI-csoporttá bővülve az újra megerősödő Gemini, immár a Cortex és az iKey Audio márkák disztribúcióját is magával hozva. Ugyanígy házon belül bővült a KV 2 Audio, amely az MI piac meghódítására létrehozta a KX Audio hangtechnika márkát, amely jóval az anyacég árszínvonala alatt kínálja termékeit.


2009

2009. Elérkeztünk a cég születésének 20. évfordulójához! Köszönjük valamennyi partnerünk és vásárlónk bizalmát, amellyel Magyarország egyik vezető piaci szereplőjévé tették a Páko Kft.-t. Cégünk méltóképpen ünnepelte jubileumát az őszi Hangfoglalás kiállításon is: elegáns és vendégváró stand folyamatos telt házzal, külön kiadvány megjelentetése, webportállal bővített megújult webáruház.


2010

A 20. évforduló után, piaci szerepünknek és a cégünkkel szemben támasztott piaci elvárásoknak megfelelően tovább bővítettük kizárólagos képviseleteink, és a forgalmazott professzionális eszközök listáját. A Páko Kft. csatlakozott a Native-Instruments DJ eszközeinek értékesítési hálózatához, a spanyol VMB Towerliftrange disztribútorok sorához és együttműködésre lépett a francia Universal Effects nevű vállalattal, megkezdve kiváló minőségű effektfolyadékaik árusítását. Megrendelés esetén csúcstermékeiket, a világ legjelentősebb rendezvényein felhasznált effektgépeiket is beszerezzük. Hó, jég, hab, buborék, szél, fazer, hazer, konfetti, CO2, tűz, láng, felfújt figura – folytassuk? Igen, 2011-ben!


2011

Jobban áttekinthető és látványosabb is lett webáruházunk menürendszere, és a nyitóoldal aljára felkerült egy címkefelhő is a gyorsabb keresés, de főleg az elérés elősegítése érdekében. Kínálatunk bővüléseként év elején felkerültek a palettára a Litestructures kiváló minőségű termékei. A jövőre vonatkozó legfontosabb célunk, hogy vevőinkkel úgy foglalkozzunk, hogy minél elégedettebbek legyenek velünk, és az általunk forgalmazott termékekkel. Idei legjelentősebb eseményeinkről a megfelelő pillanatban a www.pako.hu oldalon szerezhetnek tudomást. Érdemes figyelni minden nap és hírlevelünkre feliratkozni, mert az eseményeken kívül számos meglepő és kihagyhatatlan akcióval is előrukkolunk. Az effektfolyadék kínálatunkat – immár egy új gyártót képviselve – a szintén francia SFAT-ra cseréltük. A Technics SL 1210 lemezjátszó megjelenése óta a diszkótechnika legjelentősebb megújulását okozta az érintőképernyős DJ kontroller, az Emulator DVS megjelenése, ezért megkezdtük gyártójának, a SmithsonMartin-nak a képviseletét. Kínálatunkba bekerültek a Native Instruments termékei is.


2012

Hihetetlenül eseménydús év volt, főleg az utolsó negyedéve! Vevőink számára talán a legfontosabb 20 éves üzletünk felújítása és megnagyobbítása volt! Ha valaki még nem látta, most induljon, és látogasson meg bennünket régi címünkön! Nemcsak megújult boltunkkal várunk mindenkit, hanem kínálatunk is töretlenül bővült! Miután a Litestructures beolvadt a Prolyte Group-ba, így Prolyte Premium Dealer lettünk, amelynek köszönhetően a teljes Prolyte kínálat elérhető nálunk. Megkezdtük az immár inMusic Brands Groupra bővült csoport Sonivox és Alto Pro márkáinak disztribúcióját (a Numark, az Alesis és az Akai Pro mellett). Vezérképviselete lettünk a Nova Electronics akusztikus hangelnyelő paneljeinek, az Aerial 7 lifestyle fashion és DJ fejhallgatóinak, valamint a prémium kategóriás UDG védőtokoknak és táskáknak. Webáruházunkban folyamatosan jelennek meg újabb és újabb világmárkák!


2016

2016 volt a Páko Kft. történetében a „teljes átalakulás” éve. Vásárlóink igényeit szem előtt tartva fenekestül felforgattuk korábbi működésünket és teljesen új alapokra helyeztük munkásságunkat. Mivel számtalan dolog történt ebben az évben, vázlatpontokba szedtük a legfőbb eseményeket a teljesség igénye nélkül:

- A Páko Kft. 2016. márciusától a Páko Pro Kft. nevet viseli.
- Boltunk maradt a „régi”, viszont a csapat szinte teljes egészében lecserélődött, illetve kiegészült olyan szakemberekkel, akik tudásukkal, rátermettségükkel és segítőkészségükkel méltó módon képviselik a Páko Pro elnevezést.
- Az új csapat felállásának és a termékpaletta változásnak/növekedésnek köszönhetően részlegeket alakítottunk ki. Emiatt szlogenünk is megváltozott. 2016-tól a jelmondatunk: „Professzionális DJ-, Stúdió-, Hang- és Fénytechnika”.
- Vásárlóink érdekeit csak és kizárólag akkor tudjuk tökéletesen képviselni, ha nem kötődünk egy márkához/gyártóhoz vagy beszállítóhoz sem! Ebből a gondolatból kifolyólag 2016. március 1.-étől a Páko Pro Kft. kizárólag márkafüggetlen kiskereskedelmi tevékenységet folytat. Termékpalettánk a sokszorosára nőt, webáruházunkba immáron több, mint 5.000 termék található meg, illetve további több tízezer termék beszerzéséről tudunk gondoskodni a vásárlóink igényeinek megfelelően.

              


2018

2018 novemberében útnak indul megújult, korunk elvárásainak megfelelő, reszponzív, újragondolt webáruházunk, mely számtalan új funkcióval bővült az elődjéhez képest. Olyan hasznos újításokkal könnyítettük meg a böngészést, mint a bal oldali gyors menü, fejléc/ragadós sáv, online chat funkció, kuponrendszer, kívánságlista, stb. Megreformáltuk korábbi magazinunkat és létrehoztunk egy blogot is, ami alá folyamatosan gyártjuk a friss híreket és érdekes cikkeket, ahol legjobb tudásunk szerint informálunk minden szakmabelit a napi aktualitásokról. 

Ingyenes szállítás

49.900 ft összegű vásárlás felett a szállítás ingyenes!

Top