img-kerdese-van img-uzlet-bemutatoterem 0
Adam Audio

Adam Audio

Az ADAM Audio-t 1999 márciusában alapították Berlinben. Ettől a pillanattól fejleszt és gyárt hangsugárzókat a professzionális audió ipar számára.

Az X-ART (eXtended Accelerating Ribbon Technology) magassugárzók kifejlesztése, amely Oskar Heil 1960-as találmányán, az “Air Motion Trtansformer”-en alapul, nagyban hozzájárult a cég megalapításához. Hangot előállítani nem csak annyi, hogy egy “dugattyúval” pumpáljuk a levegőt, ahogy ezzel sok hangsugárzó beéri a piacon. A kifejlesztett szalagsugárzó 4-szer gyorsabban tudja mozgatni a levegőt, mint a hagyományos sugárzók, ez a tulajdonság húzódik meg a jobb reprodukció hátterében, ami bőven adott muníciót a további fejlesztésekhez.


Hatalmas ugrást jelent a modern anyagok használata - a ritkaföldfém mágnesek, az extrém erős alapanyag a ‘membrán-szalag’ kialakításához lehetővé tette új geometria kialakítását. Az új fejlesztések és az új tervezési koncepciókkal megvalósított alkatrészek nagyon magas megbízhatóságot, hangsugárzási karakterisztikát, extrém alacsony torzítást, és nagy hatásfokot biztosítanak. Ezekkel a megoldásokkal jelentős előrelépést lehetett elérni a hagyományos magassugárzókkal szemben.

Az új fejlesztésű magassugárzó az alapja a kiemelkedően transzparens és autentikus hangzásnak, ami egyben definiálja az ADAM fejlesztési irányát napjainkban is. Az ADAM kézzel készített és tesztelt magasai bizonyítják a lelkiismeretes fejlesztés és gyártás létjogosultságát a mai automatizált világban. Ezt a kiemelkedő minőséget biztosítja az ADAM Berlinből a hangmérnökök és minden zeneszerető számára egyaránt.
Egyúttal ez az innováció kijelöli az utat a fiatal és ambíciózus vállalat számára: észrevehetően magasabbra tenni a lécet a hangvisszaadás terén. És valóban: az Advenced Dynamic Audio Monitors (fejlett dinamikus audio monitorok) már abban a pozícióban van, hogy megváltoztassa a játékszabályokat a professzionális stúdiómonitorok között.
 

További újításaink:
- az X-ART működési elv felhasználása a középsugárzóknál is
- az ‘impulzus csatolás’ (impulse coupling - IC) technológia jelentős javulást biztosít az ADAM hangsugárzókban a hangszórók és a doboz illesztésére
 
Az új X-ART magasok és közepek kiterjesztett átviteli tartományt és jobb hatásfokot biztosítanak, mint elődeik. A driver által biztosított sávszélesség (aminek felső határa 50 kHz), az ADAM által fejlesztett AB osztályú végerősítővel (300kHz felső határfrekvencia) jelentős javulást eredményez a hangvisszaadásban. Az ADAM egyedien széles stúdiómonitor palettája mára nagy megbecsülésnek örvend és lelkes tábora alakult ki a stúdióhangmérnökök és hozzáértők között világszerte.
 
A stúdiómonitorok piacán szerzett tapasztalati tőke felhasználásával az ADAM Audio évekkel ezelőtt belevágott a HI-FI piac meghódításába is.
Szakítva a tradícionális különbséggel a pro-audio és a HI-FI között, az ADAM otthoni hangsugárzói is ugyanazt az elvet követik: a zene reprodukciójának a lehető legtökéletesebbnek kell lennie! Ez elkötelezettség a legjobb hang iránt gyümölcsözőnek bizonyult: meglehetősen rövid idő alatt lett a legmagasabb standard szinonímája a High End zenehallgatás világában az ADAM márkanév és lett a követendő út az igényes zene szerelmeseinek.
 
Az ADAM Audio bázisa 50 dolgozót foglalkoztat Berlinben és világszerte képviselteti magát nagy- és kiskereskedők által. A cégnek van független helyi képviselete az Amerikai Egyesült Államokban (NYC), Nagy-Britanniában (London) és Kínában (Peking). Számtalan híres és rangos stúdió birtokol és használ világszerte már ADAM monitorokat. A nyomtatott sajtóban megjelenő méltató cikkek és az internetes fórumokon olvasható következetes dícséretek áradata bizonyítja, hogy az ADAM monitorok a legmegbízhatóbb és legkivánatosabb felvételi és produkciós munkaeszközök közé tartoznak.

Adam Audio termékeket a következő termékkategóriákban találhat:

Ingyenes szállítás

49.900 ft összegű vásárlás felett a szállítás ingyenes!

Top